Monika Mrozowska dodaje do pomidorówki jeden ciekawy składnik. To dzięki niemu zupa jest sycąca
Pomidorówka regularnie pojawia się na stołach w polskich domach, a wiele gospodyń ma swoje własne patenty na przygotowanie potrawy. Swoim przepisem zdecydowała podzielić się również Monika Mrozowska, która dodaje do zupy nieoczywisty składnik.
Monika Mrozowska promuje zdrowy styl życia i chętnie dzieli się z internautami kolejnymi przepisami czy też pomysłami na treningi. Jeden z ostatnich postów gwiazdy skradł serca internautów. Wielu z nich zapowiedziało, że wypróbuje jej pomysł w swojej kuchni.
Pomidorówka wg Moniki Mrozowskiej
Pomidorówka stała się niemalże naszą potrawą narodową. Każdy zna jej smak, regularnie ją jada, a gospodynie mają swoje własne, sprawdzone sposoby na przygotowanie zupy. Niespotykaną wersją dania pochwaliła się Monika Mrozowska, która słynie z prowadzenia zdrowego trybu życia. Należy również podkreślić, że gwiazda jest wegetarianką, natomiast wersja jej pomidorówki również sprawdzi się dla osób niejedzących produktów odzwierzęcych.
W Polsce trwa nieustanna “wojna” pomiędzy zwolennikami pomidorówki z ryżem i makaronem. Okazuje się, że produkty te można zastąpić i to zdrowszą alternatywą. Mowa o ciecierzycy, którą Monika dodatkowo łączy z ryżem.
Domowy peeling do ust. Przygotujesz go wykorzystując produkty z kuchennej szafkiPotrzebne składniki
Monika Mrozowska podzieliła się swoim przepisem za pośrednictwem mediów społecznościowych. To właśnie na Instagramie pojawiło się apetyczne zdjęcie talerza wypełnionego pomidorówką z ciecierzycą i parmezanem oraz nagranie z jej przygotowania. Do wykonania zupy będziecie potrzebować:
- 250 g pomidorków koktajlowych,
- oliwę z oliwek,
- 2 łyżki ciecierzycy ze słoika,
- 100 g białego ryżu,
- odrobinę soli,
- czosnku,
- ostrą paprykę w formie przyprawy,
- parmezan.
Sposób przygotowania pomidorówki
Jak poleca nam Monika Mrozowska, przygotowanie zupy zaczynamy od przekrojenia pomidorków koktajlowych na pół. Kolejno polewamy je oliwą z oliwek, solimy i pieczemy w piekarniku z włączonym trybem termoobiegu. Gwiazda poleca nam ustawić temperaturę na 250 stopni Celsjusza. To samo robimy z ciecierzycą, która po upieczeniu będzie chrupka, niczym groszki ptysiowe.
Kolejno do garnka wsypujemy ryż, dolewamy wody, delikatnie solimy i gotujemy na małym ogniu. W międzyczasie upieczone pomidorki blendujemy z czosnkiem. Z kolei upieczoną ciecierzycę posypujemy papryką. Następnie do zblendowanych pomidorów dodajemy ryż, ciecierzycę, a całość posypujemy startym parmezanem.
Film, w którym Monika Mrozowska przygotowuje swoją wersję pomidorówki, zobaczycie poniżej:
Zobacz zdjęcia: