Ten trik z olejem ułatwia życia. Zaoszczędzisz produkt i pieniądze
Ten trik powinna znać każda zapalona kucharka i pani domu. Nie tylko pozwala lepiej zadbać o przygotowywane potrawy, ale również ograniczyć ich kaloryczność oraz oszczędzić kilka groszy. Wystarczy, że nie zapomnisz o tym jednym szczególe przy kupnie oleju.
O tym triku należy pamiętać w kuchni
Chyba nikt nie wątpliwości, że oleje i oliwy odgrywają istotną rolę w naszej kuchni. Nie tylko dbają o odpowiedni smak naszych potraw, ale też dostarczają nam niezbędnych składników odżywczych i witamin. Na sklepowych półkach występują różne rodzaje tych produktów, które mają w swoim składzie wiele wartościowych składników i tłuszczy.
Okazało się, że istnieje sposób, który można wykorzystać przy otwieraniu oleju. Niezależnie od tego, który produkt jest twoim ulubionym, zastosuj ten trik, aby mieć większą kontrolę nad ilością tłuszczy w swoim pożywieniu, a także zadbaj o swój portfel.
Ile róż jest w twoim bukiecie? Ich liczba ma konkretne znaczenie Oświadczył się w walentynki. Magda od razu powiedziała "nie"Ten kuchenny trik pomoże zaoszczędzić pieniądze
Na profilu na Instagramie, który funkcjonuje pod nazwą Sprytne Triki, pojawił się krótki poradnik, mający na celu zadbanie o nasze zdrowie i finanse, a to wszystko za sprawą… odpowiedniego dawkowania oleju! Przy otwieraniu nowo zakupionej butelki tego produktu, niemal natychmiast zauważamy zatyczkę, która znajduje się pod zakrętką i chroni przed nieświadomym rozlaniem płynu.
Okazało się, że ten pozornie nieistotny element odgrywa bardzo ważną rolę przy codziennym użytkowaniu oleju. Influencerka radzi, aby nie wyrzucać zatyczki, lecz wykorzystać ją do lepszego dawkowania produktu podczas naszych kuchenny eksperymentów kuchennych.
Niezawodny trik, który usprawni gotowanie
Jak wynika z filmiku zamieszczonego w sieci, można wykorzystać zatyczkę, która chroni zawartość opakowania. Wystarczy obrócić ją o 180 stopni i ponownie umieścić w otworze butelki. W ten sposób mamy większą kontrolę nad tym, ile płynu znajdzie się w naszym daniu.
Taka metoda nie tylko uchroni nas przed dodaniem nadmiaru oleju do naszej potrawy, ale też pozwoli kontrolować jej kaloryczność. Dodatkowo, dzięki używaniu mniejszej ilości tłuszczu, będziemy kupować go znacznie rzadziej, co na pewno wpłynie pozytywnie na nasze finanse.