"Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia" wraca na antenę. Znamy szczegóły
Program Polsatu "Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia" w 2016 roku zniknął z anteny. Teraz powraca po sześciu latach w całkiem nowej odsłonie. Szczególnie gorącą wiadomością jest nowy szef kuchni. To bardzo znane nazwisko w świecie gastronomii.
Reality show Polsatu emitowany był w latach 2014-2016. Doczekał się do tej pory sześciu serii. Nowy, siódmy sezon pojawi się na ekranach już jesienią tego roku. Czego możemy się w nim spodziewać? Czy rzeczywiście będzie "piekielnie" dobrze?
"Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia" wraca na antenę
Prowadzącymi w poprzednich sezonach byli Paulina Sykut-Jeżyna i Maciej Dowbor. W programie brało udział kilkunastu zawodowych kucharzy oraz amatorów , którzy na początku dobrani są w dwie drużyny, czerwoną i niebieską. Później oddziały te ulegają zmianom, by tuż przed finałem stworzyć jedną grupę.
Osoby biorące udział w show w każdym odcinku przygotowują dania, które muszą spełnić warunki zadanego wcześniej tematu . Czasem jest to dekonstrukcja znanej potrawy, innym razem stworzenie posiłku opartego na jednym, określonym składniku. Drużyna, która wygra, otrzymuje nagrodę, zaś przegrana – karę.
Nad wszystkim czuwa szef kuchni, który dokonuje oceny pracy uczestników . W pierwszych pięciu sezonach był nim Wojciech Modest Amaro , a szóstym – Michał Bry ś, współwłaściciel warszawskiej restauracji L’enfant Terrible. W nadchodzącej siódmej serii w tej roli pojawi się zaś Mateusz Gessler .
Mateusz Gessler nowym szefem kuchni w "Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia"
– Szef kuchni. Restaurator. Prawdziwy geniusz smaku! [...] Urodzony w Polsce, wychowany we Francji obywatel świata. Gotowania uczył się pod okiem szefów kuchni w Paryżu, Londynie, Krakowie i Warszawie. Od 20 lat gotowanie to całe jego życie, bo kocha ludzi i jedzenie – czytamy opis Mateusza Gesslera w oficjalnych mediach społecznościowych programu.
Twórcy programu zapewniają też, że oprócz nowego szefa kuchni pojawią się też nowi, wyjątkowi goście specjalni. Sam Gesseler pojawiał się już wcześniej na Polsacie. W jego lokalu Soho Factory w Warszawie realizowany poranny program "Studio Weekend". Później związał się ze stacją TVN, gdzie pracował jako juror w "MasterChef Junior" i prowadził "Drzewo marzeń" .
Mateusz jest synem restauratora Adama Gesslera i Joanny Fedorowicz-Roqueblave, a wnukiem Zbigniewa Gesslera i Jacka Fedorowicza. Nauki pobierał w szkole gastronomicznej w Lozannie. Jest właścicielem takich restauracji, jak "Warszawa Wschodnia", "Ćma" i "Warszawski Sen". Wydał dwie książki kucharskie: "Moja Kuchnia Polska" oraz "Smaki dzieciństwa".
Zobacz zdjęcie:
It's official! 💥 Szef kuchni. Restaurator. Prawdziwy geniusz smaku! Do Telewizji POLSAT powraca „Hell’s Kitchen....
Opublikowany przez Hell's Kitchen Polska Poniedziałek, 4 lipca 2022
Artykuły polecane przez redakcję Świata Gwiazd:
-
"Love Island": Patrycja i Mikołaj nie są już razem. "Pytań i domysłów jest pełno"
-
Horoskop tygodniowy. Jak planety wpłyną na znaki zodiaku od 4 do 10 lipca?
-
Kryzys w związku Meghan i księcia Harry'ego? 37-latek był widziany w ramionach innej kobiety
Zapraszamy na naszego Instagrama
Jeżeli chcesz się podzielić informacjami na temat gwiazd i nowinek ze świata show-biznesu koniecznie napisz do nas na adres: redakcja@swiatgwiazd.pl.