Jak jeść homara? Homar to skorupiak żyjący w słonych wodach Morza Śródziemnego oraz Północnego. Przysmak ten posiada zarówno wielu zwolenników, jak i przeciwników. Dla wielu osób spożywanie tego zwierzęcia jest nieetyczne i nie wyobrażają sobie spróbowania tej dość egzotycznej potrawy. Kontrowersje może wzbudzać również sposób, w jaki przyrządza i spożywa się homara. Jeśli chcecie się dowiedzieć więcej, wszystkie niezbędne informacje znajdują się w poniższym artykule. Jak jeść homara? Technik gotowania go oraz spożywania jest kilka. W zależności od regionów różnią się one od siebie w mniejszym lub większym stopniu. Dotyczą one przykładowo sposobów jego obierania, podania, a skomponowania sosu, z którym jest on serwowany. W poniższym artykule postaramy się odpowiedzieć na kluczowe pytania, idące w parze z tym daniem. Przedstawimy wam również kilka propozycji przygotowania, dzięki którym, być może, nabierzecie ochoty na przyrządzenie go w domowym zaciszu. Jeśli jednak gotowanie nie jest waszą mocną stroną, wspomnimy o restauracjach, w których warto jest tej potrawy spróbować.