Swiatgwiazd.pl Lifestyle Owsianka – dlaczego warto jeść ją na śniadanie?
fot. Franziska Haßler, www.unsplash.com

Owsianka – dlaczego warto jeść ją na śniadanie?

1 listopada 2020
Autor tekstu: Dominika Bryś

Przekonaliśmy Cię do tego, dlaczego owsianka jest aż tak wartościowa? Czas na nasze ulubione, pyszne przepisy, dzięki którym pokochasz jej smak i na stałe wprowadzisz do śniadaniowej rutyny.

Owies zapewnia pożywny cios składników odżywczych, ponieważ jest doskonałym źródłem witamin, minerałów, błonnika i przeciwutleniaczy.

– obniżenie poziomu cukru we krwi,

2. Cynamon, mielone siemię lniane i płatki owsiane bananowe z mlekiem migdałowym.

3. Mleko ryżowe, banan, borówki amerykańskie i wiórki kokosowe.

Pół szklanki (78 gramów) suchego owsa zawiera aż 13 gramów białka i 8 gramów błonnika.

Przedstawiamy nasze trzy ulubione przepisy na domową owsiankę. Wcześniej ugotuj ją na mleku lub wodzie, a następnie dodaj któryś z zestawu składników. Smacznego!

1. Masło orzechowe, karmelizowane banany, maliny i starta gorzka czekoladowa.

– wspomaganie utraty wagi,

– owies, a dokładniej koloidalne płatki owsiane, są również znane z miejscowego leczenia objawów różnych chorób skóry, takich jak wyprysk.

Owies uważany jest za jedno z najzdrowszych zbóż na ziemi. Dowiedz się, dlaczego i jak włączyć go do śniadaniowej rutyny. Dlaczego owsianka jest aż tak wartościowa?

Owsianka – jakie są jej właściwości?

– zmniejszenie ryzyka chorób serca,

Owsianka – ulubione przepisy naszej redakcji

Jakie są jej właściwości?

Obserwuj nas w
autor
Dominika Bryś None
Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@swiatgwiazd.pl
newsy tylko u nas foto telewizja lifestyle quizy