Przepis na ulubioną wakacyjną pizzę Kim Kardashian. Jest wegańska, a spodu z tego składnika się nie spodziewacie!
Gwiazdy, zarówno te polskie, jak i zagraniczne bardzo dbają o to, co znajduje się w ich diecie. Z reguły unikają dań typu burgery, frytki i pizze. Jednak nie Kim Kardashian. Celebrytka nie raz wspominała, jak bardzo kocha jeść. Jednak, żeby zachować idealną linię, znalazła sposób, który pozwala jej na jedzenie tego włoskiego specjału, bez wyrzutów sumienia. Oto czego używa.
Kim Kardashian też je pizze!
Jesteś na diecie, a po nocach wciąż śni Ci się pizza? Ten wariant dla dbających o linię z pewnością przypadnie Ci do gustu. Do tego wykorzystuje go sama Kim Kardashian, dla której perfekcyjny wizerunek jest szczególnie ważny. Ludzie na całym świecie już oszaleli na punkcie tego przepisu.
Ta pizza jest w pełni wegańska, a do tego lekka, kolorowa i naprawdę pyszna. Wystarczy, że wykorzystasz kilka sezonowych warzyw.
Monika Miller z chłopakiem na ściance! Wiemy, kim jest ukochany wnuczki byłego premieraTa pizza to totalne zaskoczenie
Mimo że Kim Kardashian ma prywatnego kucharza, stara się też gotować samodzielnie. Ma gromadkę dzieci i ważne jest dla niej, aby jadły jak najzdrowiej. Do tego sama Kim ma słabość do jedzenia i ogromny talent do łączenia różnych smaków.
Ta pizza jest o tyle nietypowa, że jej spód wykonany został z kalafiora. Dzięki temu będzie lekka i niskokaloryczna, a do tego ten letni smak.
Przepis na fast food w zdrowej odsłonie?
Do wykonania spodu pizzy z kalafiora potrzebujesz:
- 1 jajko,
- 550 g ugotowanego kalafiora,
- 50 g tartego parmezanu,
- szczyptę pieprzu i pół płaskiej łyżeczki soli.
Taka ilość składników powinna wystarczyć na przygotowanie pizzy o średnicy 27 cm. Warto zaznaczyć, że w jednym kawałku będzie wówczas około 115 kalorii.
Kalafiora możesz ugotować dzień wcześniej i odstawić do przestygnięcia. Następnie zmiksuj go na gładką masę i koniecznie odciśnij nadmiar wody. Do blendera dodaj pozostałe składniki i zmieszaj. Masę wyłóż na uprzednio posmarowany olejem papier do pieczenia. Rozprowadzaj masę do momentu, aż osiągniesz grubość 1 cm. Piekarnik nagrzej do temperatury 190 stopni z termoobiegiem i piecz około 12-15 minut. Gdy spód lekko się zarumieni, możesz wyciągnąć go z piekarnika i zacząć umieszczać na nim składniki.
Kim wykorzystuje wegańską alternatywę mozzarelli i do tego dodaje różne warzywa, takie jak kukurydzę, paprykę, brokuły, cukinię i rukolę. Na spodzie możesz wykorzystać pesto bazyliowe, a także klasyczny sos pomidorowy czy nawet humus. Spróbujesz zrobić ją w domu?