Jajka są składowym daniem, a zarazem dodatkiem do potraw wielkanocnych. Co w momencie, gdy my lub ktoś z naszych gości ma na nie uczulenie czy jest weganem? Przygotowaliśmy dla was zestawienie najlepszych zamienników jajek.
Wielka Niedziela odbędzie się 31 marca, a na poranek tego dnia potrzebujemy menu pełnego jajek. Jeśli znudziły wam się przepisy przygotowywane od lat, wygraliśmy ciekawe opcje, które urozmaicą każdy posiłek z rodziną.
Jedzenie niektórych produktów może wzmocnić twój układ immunologiczny. Eksperci w dziedzinie żywienia podzielili się cennymi wskazówkami, dzięki którym już dziś możesz zadbać o swoją odporność. Wystarczy, że dodasz do swojej diety kilka cennych składników!Nawyki żywieniowe mają ogromny wpływ na nasze zdrowie. Poprzez jedzenie możemy usprawnić działanie naszego organizmu, ale również wyrządzić sobie sporo szkód. Nie musisz zjadać tony witamin, aby zapewnić sobie lepszą odporność i zadbać o swoje zdrowie na dłużej. Wystarczy kilka dobrych nawyków!
Jajka są ważnym składnikiem codziennej diety dla wielu ludzi, ale przez wiele lat mimo wszystko się ich obawiano. Teoretyzowano, że zawarty w nich cholesterol może sprawiać, że częste spożywanie jaj nieuchronnie doprowadzi do chorób serca. Czy jedzenie jajek faktycznie zwiększa ryzyko? Chociaż bardzo chcielibyśmy udawać, że tak nie jest, ludzie wcale nie wiedzą aż tak wiele o tym, jak funkcjonuje nasz organizm. Z roku na rok zmienia się na przykłada to, co według nas naprawdę kwalifikuje się jako zdrowa dieta. Czy jajka powinny się w niej znaleźć, czy może są dla nas zupełnie niezdrowe?
Jak się ubrać do restauracji na obiad? Warto zainspirować się polskimi influencerkami, takimi jak Maffashion czy Jessica Mercedes, które umiejętnie łączą eleganckie kroje z żywymi kolorami. Co założyć na obiad, aby nasz strój pasował do okazji i był godny uwagi? Przeczytajcie. Jak się ubrać do restauracji na obiad? Inaczej ubierzemy na się na randkę, inaczej na wypad z przyjaciółką. Niezależnie jednak od tego z kim wybieramy się na wspólny posiłek, nie powinnyśmy lekceważyć kilku zasad. Jakie trendy panują wśród foodies i blogerek? Postanowiłyśmy to sprawdzić.
Jak jeść homara? Homar to skorupiak żyjący w słonych wodach Morza Śródziemnego oraz Północnego. Przysmak ten posiada zarówno wielu zwolenników, jak i przeciwników. Dla wielu osób spożywanie tego zwierzęcia jest nieetyczne i nie wyobrażają sobie spróbowania tej dość egzotycznej potrawy. Kontrowersje może wzbudzać również sposób, w jaki przyrządza i spożywa się homara. Jeśli chcecie się dowiedzieć więcej, wszystkie niezbędne informacje znajdują się w poniższym artykule. Jak jeść homara? Technik gotowania go oraz spożywania jest kilka. W zależności od regionów różnią się one od siebie w mniejszym lub większym stopniu. Dotyczą one przykładowo sposobów jego obierania, podania, a skomponowania sosu, z którym jest on serwowany. W poniższym artykule postaramy się odpowiedzieć na kluczowe pytania, idące w parze z tym daniem. Przedstawimy wam również kilka propozycji przygotowania, dzięki którym, być może, nabierzecie ochoty na przyrządzenie go w domowym zaciszu. Jeśli jednak gotowanie nie jest waszą mocną stroną, wspomnimy o restauracjach, w których warto jest tej potrawy spróbować.
Kapusta jak się okazuje, jest nie tylko świetnym przysmakiem. To niezwykłe warzywo napakowane jest leczniczymi składnikami, które pomogą nam na wiele bolesnych dolegliwości. Nasze babcie świetnie o tym wiedziały, my niestety zdajemy się coraz częściej zapominać o niezwykłych właściwościach tego, co dostajemy od natury. Obecna w niezliczonych polskich potrawach kapusta jest nie tylko tania i smaczna. Ma ona również świetny wpływ na nasze zdrowie. Do jedzenia oraz w formie okładów, na pewno niejednokrotnie okaże się przydatna w codziennym życiu.
Cebula często jest warzywem niedocenianym, o którym myślimy jako o czymś, co ewentualnie nadaje smaku innym potrawom, nie o niej samej. Jednak okazuje się, że ma wiele właściwości, które mogą was zaskoczyć. Może czas na stałe włączyć ją do codziennej diety? Może cebula nie jest najsmaczniejszym i najładniej pachnącym warzywem, które gości w polskich domach, ale zdecydowanie nie można odmówić jej tego, że jest witaminową bombą. Od setek lat cebula gości w naszych kuchniach i…domowych apteczkach. Poznajcie 10 niezwykłych właściwości cebuli, o których nie mieliście pojęcia.