Ile kosztują pączki u Magdy Gessler? Nie jest tanio
Powoli zbliża się jeden z najmilszych dni w roku — tłusty czwartek. Lada chwila znów ruszymy na poszukiwane słodyczy, korzystając z pełnego rozgrzeszenia za chwile słabości. Możemy się jednak srodze zdziwić, kupując wyroby z cukierni Magdy Gessler. Wiadomo, ile zapłacimy za jednego pączka renomowanego słynnym nazwiskiem.
Nie jest tajemnicą, że ceny wielu produktów w wyniku inflacji poszybowały w górę. Tendencja wzrostowa dotyczy także takich towarów, jak mąka, cukier, masło, jajka. Drożeją także opłaty i czynsze za lokale, co sprawia, że takie obiekty, jak piekarnie czy cukiernie muszą windować swoje ceny.
Nie inaczej jest w przypadku sztandarowego lokalu Magdy Gessler - "U Fukiera". Tegoroczna cena może zwalić z nóg.
Wysokie ceny u Magdy Gessler. W tym roku będzie drożej
Magda Gessler słynie z fantastycznego smaku i wyczucia i tego samego stara się też uczyć innych. Restauratorka pomogła niezliczonej ilości lokali. Wiele z nich dobrze wykorzystało rady i obecnie świetnie prosperuje.
Sławie gospodyni "Kuchennych Rewolucji" dorównują jedynie wysokie ceny, jakie wiążą się z produktami i daniami opatrzonymi jej nazwiskiem. Nie inaczej jest ze słynnymi pączkami, które, choć robią furorę, jednocześnie szokują swoją ceną.
Według Wprost, w zestawieniach cenowych z zeszłego roku zdecydowanie górowały wyroby cukiernicze z popularnego lokalu "Słodki Słony", gdzie za jednego pączka mogliśmy zapłacić aż 11 zł.
Wiemy, ile teraz kosztują pączki od Magdy Gessler
Tych, których zniechęciły zeszłoroczne kwoty, mogą w tym roku poczuć prawdziwy zawrót głowy. Zwróciliśmy uwagę na podwyżkę cen u Magdy Gessler we flagowej, warszawskiej restauracji "U Fukiera".
Lokal mieści się w prestiżowej lokalizacji, na rynku Starego Miasta i co roku, z okazji tłustego czwartku przyciąga tłumy osób, spragnionych doskonałych, kulinarnych doznań.
Najnowsze, tłustoczwartkowe menu właśnie pojawiło się na stronie i dla fanów kuchni Magdy Gessler z pewnością stało się obietnicą wspaniałych przeżyć. Jak co roku restauracja oferuje wybór pączków i faworków — w wersji z wiśnią, różą i maliną.
"Słodki Karnawał" ma jednak swoją cenę. Za jednego pączka u Fukiera trzeba w tym roku zapłacić 13 zł.
- Od czasu do czasu tak na spróbowanie to jeszcze, ale rzeczywiście jakby ktoś chciał częściej, bo akurat lubi pączki to cena jest kosmiczna — czytamy wśród komentarzy.
Ostatnio temat ceny i jakości poruszyła m.in. córka Magdy Gessler, Lara:
- Zakładając, że ktoś mówi, że kosmiczną ceną jest 12 zł za ciastko, które jest zrobione na miejscu z najlepszych składników, a potem pójdzie do jakiejkolwiek sieciowej kawiarni i też zapłaci 12 zł za ciastko, które jest mrożone, a było robione dwa miesiące wcześniej, to ja uważam, że to nie jest duża cena — mówiła w rozmowie z Plejadą
I rzeczywiście, wydaje się, że nawet przy takim wzroście cen, zainteresowanych nie brakuje. Pod menu pojawiają się nowe komentarze, chwalące wygląd i kunszt pączków Magdy Gessler
Artykuły polecane przez redakcję Świat Gwiazd
Jeżeli chcesz się podzielić informacjami na temat gwiazd i nowinek ze świata show-biznesu koniecznie napisz do nas na adres: [email protected]
Źródło: pudelek.pl