"PnŚ": "Nie chcę tego słuchać". Kammel zareagował na słowa gościa, to wywołało niesmak na jego twarzy
W niedzielny poranek prowadzący "Pytanie na śniadanie" chcieli przybliżyć widzom kilka sposobów na pyszne potrawy z udziałem szpinaku. Wyznanie jednego z gości względem włączenia warzyw do jadłospisu wprawiło Tomasza Kammela w zmieszanie.
Dziś obchodzimy Światowy Dzień Szpinaku i z tego względu produkcja śniadaniówki TVP postanowiła zmienić wizerunek rośliny, jako zmory dziecięcego podniebienia. Zaproszeni goście podzielili się wspomnieniami z warzywami w rolach głównych. Wyznanie gwiazdora "Korony królów" zniesmaczyło Tomasz Kammela.
"Pytanie na śniadanie": wyznanie gościa zamurowało Tomasza Kammela
Jędrzej Jezierski na kanapie śniadaniówki przyznał, że jest ogromnym fanem rozgotowanej brukselki. Aktor popadał nawet w skrajność i wręcz uwielbia, jak warzywo rozpływało mu się w ustach. Takiej kulinarnej porady nie był w stanie słuchać Tomasz Kammel.
— Jak można lubić rozgotowaną brukselkę? — dopytywał gościa.
Prowadzący zachwalał grillowane warzywo, które kiedyś przyrządził dla niego kucharz programu "Pytanie na śniadanie". Niestety dalsza próba przekonania go do sposobu przyrządzenia brukselek aktora spotkała się z wielkim protestem.
— Nie chcę tego słuchać. Ja chce zatkać uszy — protestował z humorem Tomasz Kammel.
Tomasz Kammel zdradza swoją ulubioną potrawę ze szpinakiem
Prezenter chętnie mówi o swoim zdrowym trybie życia w mediach społecznościowych, a także na kanapie śniadaniówki. Podczas niedzielnej emisji zdradził, z czym najchętniej paruje znienawidzony przez wielu szpinak. Okazuje się, że ma na niego prosty sposób.
— Młode ziemniaki, sadzone jajko i do tego ładna kałuża szpinaku. Przecież to ładnie samo wchodzi — zachwalał Tomasz Kammel.
Już nawet mała dawka szpinaku zapewnia naszemu organizmowi dodatkową dawkę witaminy C, żelaza, potasu, magnezu oraz kwasu foliowego. W okresie zimowo-wiosennym bardzo łatwo o przeziębienie, dlatego warto dodać do diety porcję warzyw i owoców.
"Pytanie na śniadanie": szpinak nie musi straszyć na talerzu
Podczas emisji śniadaniówki prezenterzy wraz z gośćmi przedstawili również kilka przepisów z użyciem szpinaku. Wbrew pozorom z zielonej rośliny można stworzyć smakowite potrawy, które przypadną do gustu każdemu niejadkowi.
Jednym z przysmaków był zdrowy koktajl z kiwi, pomarańczy, a także szpinaku. Po spróbowaniu nawet Jędrzej Jezierski przyznał, że dzięki takiemu połączeniu mógłby przyzwyczaić się do nielubianej rośliny.
Wystarczy kilka prostych trików, by wprowadzić do swojego jadłospisu warzywa i owoce, które zapewnią nam masę potrzebnych witamin. Podczas wiosny takie zmiany są o wiele łatwiejsze.
Zobacz zdjęcia: