Swiatgwiazd.pl Plotki Syn Magdy Gessler o sytuacji w "Słodki Słony" w dobie pandemii. Wyznał całą prawdę
Jakub Kaminski/East News

Syn Magdy Gessler o sytuacji w "Słodki Słony" w dobie pandemii. Wyznał całą prawdę

29 kwietnia 2021
Autor tekstu: Barbara Bujar
  • Magda Gessler jest właścicielką pięciu lokali gastronomicznych w Polsce

  • Popularność nie uchroniła gwiazdy TVN przed skutkami pandemii COVID-19

  • Część restauracyjna lokalu „Słodki Słony” ma od pewnego czasu o wiele niższe obroty

Magda Gessler jest niekwestionowaną królową wśród polskich restauratorów. Gwiazda „Kuchennych rewolucji” od ponad dziesięciu lat jeździ po Polsce i pomaga najbardziej potrzebującym właścicielom lokali gastronomicznych. Okazuje się, że pewne problemy dotyczą także jej restauracji .

Wspólna restauracja Magdy Gessler i jej syna

Magda Gessler jest właścicielką pięciu lokali gastronomicznych w Polsce – „U Fukiera”, „Ale Gloria”, „Zielnik”, „Polka” i „Słodki Słony” . Ostatni z wymienionych jest nie tylko restauracją, ale też cukiernią . Został otwarty jesienią ubiegłego roku i znajduje się na Warszawskim Wilanowie.

„Słodki Słony” to zestawienie różnych smaków, ale nie tylko. Lokal Magdy Gessler to przede wszystkim połączenie działalności jej i jej syna . Tadeusz Müller odziedziczył bowiem po mamie zmysł kulinarny. Teraz pomaga jej w prowadzeniu cukiernio-restauracji i wprowadza do menu autorskie pomysły .

- Z moją mamą się dogadujemy. Bardzo jej smakują moje dania wegańskie, szczególnie wegański kotlet schabowy, który robię od niedawna. Mówi, że jest prawie tak dobry, jak tradycyjne schabowe – zdradził syn restauratorki w rozmowie z Jastrząb Post.

Syn Magdy Gessler szczerze o sytuacji w „Słodki Słony”

W tym samym wywiadzie Tadeusz Müller odniósł się do sytuacji, w jakiej znalazło się rodzinne bistro podczas pandemii. Okazuje się, że nawet tak wielka gwiazda jak Magda Gessler została narażona na straty . Zdaniem jej syna obostrzenia sprawiły, że sytuacja finansowa w lokalu „Słodki Słony” stała się nieco gorsza .

- My jesteśmy cukiernio-restauracją i oczywiście część restauracji przestała działać, zaczęliśmy sprzedawać jedzenie w paskudnym plastiku, czego nie znoszę i restauracja ma o wiele mniejsze obroty – wyznał.

Na szczęście sytuację ratuje część cukierniana. Jak zaznaczył Tadeusz Müller, lokale serwujące słodkie przekąski nie muszą martwić się o mniejszy ruch w czasie pandemii . Syn Magdy Gessler uznał, że w związku z restrykcjami ludzie nie wyjeżdżają, a w zamian tego „sprawiają sobie małe prezenty”. Tymi prezentami mają być oczywiście smakołyki.

Tadeusz Müller – kim jest?

Tadeusz Müller urodził się w 1983 roku w Madrycie. Jest synem Magdy Gessler i jej pierwszego męża, niemieckiego dziennikarza Volkharta Müllera. Po śmierci ojca Tadeusz wraz z matką wrócili z Hiszpanii do Polski. Niedługo później gwiazda „Kuchennych rewolucji” wyszła za Piotra Gesslera.

Syn Magdy Gessler odziedziczył po niej zamiłowanie do kulinariów. Na swoim koncie ma ponad dwadzieścia otwartych restauracji . Widzowie mogli poznać go jako prowadzącego własny program telewizyjny „Z gruntu zdrowo” w Food Network .

Artykuły polecane przez redakcję Świat Gwiazd:

Źródło: Jastrząb Post, Gala

Jeżeli chcesz się podzielić informacjami na temat gwiazd i nowinek ze świata show-biznesu koniecznie napisz do nas na adres: redakcja@swiatgwiazd.pl

Obserwuj nas w
autor
Barbara Bujar

Redaktor serwisu swiatgwiazd.pl. Prywatnie wielbicielka górskich wędrówek, sportów zimowych i dobrej książki. Lubi podejmować się nowych wyzwań i ceni sobie możliwość rozwoju.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@swiatgwiazd.pl
newsy tylko u nas foto telewizja lifestyle quizy