Syn Magdy Gessler o sytuacji w "Słodki Słony" w dobie pandemii. Wyznał całą prawdę
-
Magda Gessler jest właścicielką pięciu lokali gastronomicznych w Polsce
-
Popularność nie uchroniła gwiazdy TVN przed skutkami pandemii COVID-19
-
Część restauracyjna lokalu „Słodki Słony” ma od pewnego czasu o wiele niższe obroty
Magda Gessler jest niekwestionowaną królową wśród polskich restauratorów. Gwiazda „Kuchennych rewolucji” od ponad dziesięciu lat jeździ po Polsce i pomaga najbardziej potrzebującym właścicielom lokali gastronomicznych. Okazuje się, że pewne problemy dotyczą także jej restauracji .
Wspólna restauracja Magdy Gessler i jej syna
Magda Gessler jest właścicielką pięciu lokali gastronomicznych w Polsce – „U Fukiera”, „Ale Gloria”, „Zielnik”, „Polka” i „Słodki Słony” . Ostatni z wymienionych jest nie tylko restauracją, ale też cukiernią . Został otwarty jesienią ubiegłego roku i znajduje się na Warszawskim Wilanowie.
„Słodki Słony” to zestawienie różnych smaków, ale nie tylko. Lokal Magdy Gessler to przede wszystkim połączenie działalności jej i jej syna . Tadeusz Müller odziedziczył bowiem po mamie zmysł kulinarny. Teraz pomaga jej w prowadzeniu cukiernio-restauracji i wprowadza do menu autorskie pomysły .
- Z moją mamą się dogadujemy. Bardzo jej smakują moje dania wegańskie, szczególnie wegański kotlet schabowy, który robię od niedawna. Mówi, że jest prawie tak dobry, jak tradycyjne schabowe – zdradził syn restauratorki w rozmowie z Jastrząb Post.
Syn Magdy Gessler szczerze o sytuacji w „Słodki Słony”
W tym samym wywiadzie Tadeusz Müller odniósł się do sytuacji, w jakiej znalazło się rodzinne bistro podczas pandemii. Okazuje się, że nawet tak wielka gwiazda jak Magda Gessler została narażona na straty . Zdaniem jej syna obostrzenia sprawiły, że sytuacja finansowa w lokalu „Słodki Słony” stała się nieco gorsza .
- My jesteśmy cukiernio-restauracją i oczywiście część restauracji przestała działać, zaczęliśmy sprzedawać jedzenie w paskudnym plastiku, czego nie znoszę i restauracja ma o wiele mniejsze obroty – wyznał.
Na szczęście sytuację ratuje część cukierniana. Jak zaznaczył Tadeusz Müller, lokale serwujące słodkie przekąski nie muszą martwić się o mniejszy ruch w czasie pandemii . Syn Magdy Gessler uznał, że w związku z restrykcjami ludzie nie wyjeżdżają, a w zamian tego „sprawiają sobie małe prezenty”. Tymi prezentami mają być oczywiście smakołyki.
Tadeusz Müller – kim jest?
Tadeusz Müller urodził się w 1983 roku w Madrycie. Jest synem Magdy Gessler i jej pierwszego męża, niemieckiego dziennikarza Volkharta Müllera. Po śmierci ojca Tadeusz wraz z matką wrócili z Hiszpanii do Polski. Niedługo później gwiazda „Kuchennych rewolucji” wyszła za Piotra Gesslera.
Syn Magdy Gessler odziedziczył po niej zamiłowanie do kulinariów. Na swoim koncie ma ponad dwadzieścia otwartych restauracji . Widzowie mogli poznać go jako prowadzącego własny program telewizyjny „Z gruntu zdrowo” w Food Network .
Artykuły polecane przez redakcję Świat Gwiazd:
-
Joanna Górska świętuje trzecią rocznicę powrotu do zdrowia. Poruszające słowa
-
Rafał Mohr poinformował o śmierci swojej mamy. Słowa aktora poruszają do łez
-
Augustin Egurrola skomentował swoje przejście do TVP. "To była trudna decyzja"
Źródło: Jastrząb Post, Gala
Jeżeli chcesz się podzielić informacjami na temat gwiazd i nowinek ze świata show-biznesu koniecznie napisz do nas na adres: redakcja@swiatgwiazd.pl