Lato rozgościło się już na dobre, a wraz z nim przyszły wysokie temperatury oraz bogactwo owoców i warzyw. Nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie coraz częściej pojawiające się muszki owocówki, które naprawdę potrafią uprzykrzyć nam życie. Jak się ich pozbyć?
Rzęsy wykonane z roślin, plastry rzodkiewki zamiast szminki czy płatki kwiatów jako eyeliner? Ta makijażystka robi wszystko, by pokazać, że makijaż nie jest nudną sztuką! Jej prace są wyjątkowe i naprawdę niezwykłe. Jak ona na to wpadła? Makijażystka, która na Instagramie pokazuje swoje niebanalne pomysły cieszy się dużym uznaniem. Jej makijaże wykonane z roślin, kwiatów, a nawet grzybów przywodzą na myśl baśniowe postacie i mają wielu swoich zwolenników, jak i przeciwników. Nałożyłybyście je na twarz?
Kaki: jak jeść ten egzotyczny owoc? Wiele osób popełnia masę błędów podczas jego spożywania i traci przy tym jego cenne właściwości. Poniżej znajdziesz prostą i krótką instrukcję, a także najważniejsze informacje na temat tego wyjątkowego owocu. Kaki, czyli inaczej persymona, w ostatnich latach zyskuje na popularności. Całe szczęście, bo jest bogatym źródłem witamin i minerałów i ma wiele właściwości korzystnych dla naszego zdrowia. Kaki: jak jeść? Powinniśmy zastosować łyżeczkę? Sprawdźcie razem z nami!
Mandarynki w sezonie okołoświątecznym są chyba najchętniej wybieranym przez nas wszystkich owocem. Nawet jeśli chętnie się nimi zajadasz, bardzo prawdopodobne jest, że o ogóle ich nie doceniasz. Jedząc je, popełniasz najprawdopodobniej wielki błąd! Następnym razem kiedy będziesz zajadać się tymi przepysznymi owocami, zwróć uwagę na to, co robisz ze skórką – nie wyrzucaj jej po prostu do kosza! Sezon jesienno-zimowy to sezon na cytrusy. W naszych domach z pewnością mnóstwo jest wówczas pomarańczy i mandarynek. I chociaż to te pierwsze mogą w pierwszym odruchu wydawać nam się zdrowsze, to mandarynki są pełne witamin. Co więcej, ich skórka ma dużo więcej zastosowań, niż pewnie wam się wydaje. Poświęćcie jej następnym razem więcej uwagi! Dlaczego? Już odpowiadamy!
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”115″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_imagebrowser” ajax_pagination=”0″ order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″] Frutarianizm jest dietą, która wzbudza wiele kontrowersji. To jak zmieniło się ciało 39-letniej architektki wnętrz, odkąd na nią przeszła, daje jednak do myślenia. Kobieta bardzo schudła. Czy w zdrowym odżywianiu nie posunęła się za daleko? Wyobrażacie sobie zjadać 30 bananów dziennie? Gdzie leży granica między dbaniem o siebie a doprowadzaniem swojego organizmu do wycieńczenia? Czy została ona przekroczona? Przeczytajcie. Pochodząca z Warszawy Tina Stokłosa na frutarianizm postanowiła przejść w 2013 roku. Uważa tę decyzję za bardzo trafioną i deklaruje, że odkąd żywi się wyłącznie owocami, czuje się po prostu lepiej. Swoje żywieniowe perypetie umieszcza na Instagramie. Obecnie wraz ze swoim partnerem – mieszkają na Bali, gdzie z podniesioną głową szerzą ideę diety owocowej.