Świat kulinarny w żałobie. Nowotwór wygrał tę nierówną walkę

Luty przynosi kolejne smutne wiadomości. Świat kulinariów żegna jedną ze swoich największych gwiazd, która odeszła zbyt szybko - fani są załamani.
2025 to rok pełen pożegnań
Choć luty dopiero w połowie, to smutne wieści nie przestają do nas docierać. Ostatnio pojawiły się kolejne smutne informacje. Ewa Minge, znana nie tylko w Polsce, ale i na świecie projektantka mody, poinformowała o śmierci swojej ukochanej macochy Ani, która od dłuższego czasu zmagała się z ciężką chorobą.
Tymczasem posłanka i kandydatka na stanowisko prezeydenta Rzeczpospolitej Joanna Senyszyn również przeżywa ogromną stratę - zmarł jej ukochany mąż, Bolesław. W tym czasie smutne wieści docierają również ze świata kulinariów - entuzjaści gotowania są zgodni - śmierć gwiazdy kuchni w tak młodym wieku to ogromna strata.

Tomasz Jakubiak wrócił z Izraela. Jego stan jest stabilny
Problemy zdrowotne, a szczególnie choroby nowotworowe to jedno z największych wyzwań, które dotyka również postacie znane z mediów. Od jakiegoś czasu uwagę mediów skupiał na sobie Tomasz Jakubiak, znany i ceniony kucharz i autor książek, od dłuższego czasu zmagający się z niezwykle rzadką i poważną chorobą, o czym dużo mówiło się w ostatnich miesiącach. Jego poczucie humoru i otwartość na wsparcie fanów zjednały mu wielu ludzi. Kucharz wraz ze swoją rodziną niedawno wrócił z Izraela do Polski, a jego stan się ustabilizował.
Niestety, właśnie dotarły do nas smutne informacje o stracie innej gwiazdy znanej w świecie kulinariów.
Świat kulinarny w żałobie - nowotwór wygrał
Kolejna tragedia dotknęła świat kulinariów. Margarita Fores, uznawana za jedną z najlepszych szefowych kuchni na świecie, zmarła podczas pobytu w Hongkongu. W 2016 roku została uhonorowana tytułem "najlepszej szefowej kuchni Azji", a jej nazwisko było związane z wieloma prestiżowymi restauracjami. Ponadto prowadziła szkołę kucharską we Włoszech.
Tydzień przed śmiercią znalazła się na okładce magazynu "Tatler", gdzie wyznała, że planuje zwolnić ze swoją karierą i skupić się na życiu osobistym, szczególnie na przygotowaniach do wesela swojego syna. Niestety, los okazał się okrutny. Fores dwukrotnie zmagała się z nowotworem, a w 2006 roku pokonała raka tarczycy. Choć dokładne przyczyny jej śmierci pozostają nieznane, jej strata wstrząsnęła całym światem kulinariów.







































