Dodatkowe oszczędności możemy znaleźć w wielu miejscach, a często są to też bardziej ekologiczne alternatywy. Tym razem mamy dla was domowy sposób na wykorzystanie skórek od mandarynek. Nie sądziliśmy, że mogą mieć tyle zastosowań!
Mandarynki w sezonie okołoświątecznym są chyba najchętniej wybieranym przez nas wszystkich owocem. Nawet jeśli chętnie się nimi zajadasz, bardzo prawdopodobne jest, że o ogóle ich nie doceniasz. Jedząc je, popełniasz najprawdopodobniej wielki błąd! Następnym razem kiedy będziesz zajadać się tymi przepysznymi owocami, zwróć uwagę na to, co robisz ze skórką – nie wyrzucaj jej po prostu do kosza! Sezon jesienno-zimowy to sezon na cytrusy. W naszych domach z pewnością mnóstwo jest wówczas pomarańczy i mandarynek. I chociaż to te pierwsze mogą w pierwszym odruchu wydawać nam się zdrowsze, to mandarynki są pełne witamin. Co więcej, ich skórka ma dużo więcej zastosowań, niż pewnie wam się wydaje. Poświęćcie jej następnym razem więcej uwagi! Dlaczego? Już odpowiadamy!