Wyszukaj w serwisie
newsy tylko u nas foto telewizja lifestyle quizy
Swiatgwiazd.pl > Newsy > "Paragon grozy" u Magdy Gessler. Cena pączka w cukierni gwiazdy przebiła w tym roku magiczną barierę
Karolina Kurek
Karolina Kurek 30.01.2024 21:10

"Paragon grozy" u Magdy Gessler. Cena pączka w cukierni gwiazdy przebiła w tym roku magiczną barierę

Magda Gessler
Magda Gessler, fot. KAPiF, Instagram

Przed nami uwielbiane przez wielu święto - tłusty czwartek. Na tapecie ponownie pojawił się temat ceny pączków od gwiazdy stacji TVN. Magda Gessler ponownie podniosła cenę słodkich wypieków. 

Skandal z udziałem Magdy Gessler

Magda Gessler to jedna z największych gwiazd stacji telewizyjnej TVN. Od lat jest gospodynią programu “Kuchenne Rewolucje”, a także jurorką w formacie “MasterChef”. Ostatnio wokół restauratorki jest głośno z powodu nagrania, jakie opublikował w mediach społecznościowych Janusz Palikot. Na filmiku mężczyzna i Gessler siedzą w restauracji i prowadzą rozmowę o trunku, który produkuje polityk. 

Wygląda jak duży k***s, który zawsze sterczy! Więc po wódce tak proszę państwa [sterczy – przy red.], tak, jeśli ktoś miałby jakieś wątpliwości, lub był nieśmiały czy coś takiego, to po tej wódce tak jest, i nie trzeba tych środków, co to tam czarują, czarują w internecie – wołała Gessler, pocierając dłońmi tubę w sugestywny sposób - mówi Magda Gessler na wideo. 

Na tym nie poprzestała. 

Ale jak ja się pokażę, robię la*kę Palikotowi, k**wa. Nie jemu na jawie, ale jego kartonowi, k**wa, czyli to rodzaj, powiedziałabym, protezy – wydała okrzyk restauratorka. 

Czy to zagrozi jej pozycji w TVN?

Rozstanie wisi w powietrzu? Tak Magda Gessler o mężu jeszcze nie mówiła. Padły bardzo ostre słowa Złowieszcze doniesienia ws. Gessler w TVN! Koniec pewnej ery? "Dostała zakaz komentowania"

Co władze TVN myślą o aferze z Gessler?

Portal “Fakt” donosi, iż ich informator ze stacji telewizyjnej wyznał, co władze TVN uważają na temat skandalu Gessler i Palikota.

Nikt nie winy Magdy. To było prywatne spotkanie, do którego doszło blisko dwa lata temu, a nagranie nigdy nie powinno zostać udostępnione. Sprawą zajmą się prawnicy. Dostała jednak zakaz komentowania całej sytuacji –  informuje “Fakt”.

Tym, kto poniesie konsekwencje w tej sytuacji będzie Janusz Palikot.

Palikot wyciągnął prywatne nagranie i opublikował, by wypromować swoją książkę. Magda czuła się przy nim swobodnie, bo przyjaźnili się ponad 20 lat. Nigdy by jej nie przyszło do głowy, że wideo zostanie opublikowane i wykorzystane w taki sposób. Sprawa wchodzi na tory prawne – donosi informator. 

Dla gwiazdy jest to o tyle istotne, ponieważ lada moment nadchodzi niezwykle ważne dla niej i jej biznesów święto

Ceny pączków u Magdy Gessler na tłusty czwartek 2024

Magda Gessler jest na tyle pewna budowanej przez lata renomy, że z okazji tłustego czwartku po raz kolejny podniosła cenę pączków w cukierni “Słodki Słony”. Jak wyliczył portal pysznosci.pl, cena wzrosła o 22 procent. W zeszłym roku sztuka tych wypieków kosztowała 18 zł. W bieżącym roku cena przebiła magiczną barierę 20 zł - chętni na pączki od sławnej restauratorki muszą teraz zapłacić dokładnie 22 zł.

Nie inaczej wygląda sytuacja w innej należącej do Gessler restauracji - “U Fukiera”. Tam, rok temu można było kupić “pączka od Magdy” za 15 zł. Dziś jest to 17 zł. Gwiazda tak reklamuje swoje wypieki.

Ciasto jest bogate w bardzo dużą ilość prawdziwych żółtek( nie z proszku!) i dobrej jakości masło. Lukier robimy z dodatkiem rumu. Do tego obfitość nadzienia - konfitura z płatków róż lub malinowa. 

Gessler wiele razy zabierała głos w sprawie podniesienia cen. Prowadząca “Kuchennych Rewolucji” utrzymuje, że produkty, których używa w swoich wypiekach i potrawach są wysokiej jakości. 

Wszystkie produkty są sprowadzone od najlepszych dostawców, używamy wiejskich jaj, mąki z młyna, prawdziwego smalcu, na którym smażymy pączki - powiedziała w rozmowie z portalem “Plejada”.

Po czym dodała:

Konfitowana skórka pomarańczy jest robiona przez naszych cukierników, nigdy nie kupujemy gotowców. Pączki w “Słodkim Słonym” są zawsze świeże, smażymy je co godzinę.

Myślicie, że faktycznie są warte swojej ceny?

Magda Gessler, fot. KAPiF
Magda Gessler, fot. KAPiF
Magda Gessler, fot. KAPiF
Magda Gessler, fot. KAPiF
Magda Gessler, fot. KAPiF
Magda Gessler, fot. KAPiF
Magda Gessler, fot. KAPiF
Magda Gessler, fot. KAPiF