Syn Magdy Gessler o sytuacji w "Słodki Słony" w dobie pandemii. Wyznał całą prawdę
Magda Gessler jest właścicielką pięciu lokali gastronomicznych w Polsce
Popularność nie uchroniła gwiazdy TVN przed skutkami pandemii COVID-19
Część restauracyjna lokalu „Słodki Słony” ma od pewnego czasu o wiele niższe obroty
Magda Gessler jest niekwestionowaną królową wśród polskich restauratorów. Gwiazda „Kuchennych rewolucji” od ponad dziesięciu lat jeździ po Polsce i pomaga najbardziej potrzebującym właścicielom lokali gastronomicznych. Okazuje się, że pewne problemy dotyczą także jej restauracji.
Wspólna restauracja Magdy Gessler i jej syna
Magda Gessler jest właścicielką pięciu lokali gastronomicznych w Polsce – „U Fukiera”, „Ale Gloria”, „Zielnik”, „Polka” i „Słodki Słony”. Ostatni z wymienionych jest nie tylko restauracją, ale też cukiernią. Został otwarty jesienią ubiegłego roku i znajduje się na Warszawskim Wilanowie.
„Słodki Słony” to zestawienie różnych smaków, ale nie tylko. Lokal Magdy Gessler to przede wszystkim połączenie działalności jej i jej syna. Tadeusz Müller odziedziczył bowiem po mamie zmysł kulinarny. Teraz pomaga jej w prowadzeniu cukiernio-restauracji i wprowadza do menu autorskie pomysły.
- Z moją mamą się dogadujemy. Bardzo jej smakują moje dania wegańskie, szczególnie wegański kotlet schabowy, który robię od niedawna. Mówi, że jest prawie tak dobry, jak tradycyjne schabowe – zdradził syn restauratorki w rozmowie z Jastrząb Post.
Syn Magdy Gessler szczerze o sytuacji w „Słodki Słony”
W tym samym wywiadzie Tadeusz Müller odniósł się do sytuacji, w jakiej znalazło się rodzinne bistro podczas pandemii. Okazuje się, że nawet tak wielka gwiazda jak Magda Gessler została narażona na straty. Zdaniem jej syna obostrzenia sprawiły, że sytuacja finansowa w lokalu „Słodki Słony” stała się nieco gorsza.
- My jesteśmy cukiernio-restauracją i oczywiście część restauracji przestała działać, zaczęliśmy sprzedawać jedzenie w paskudnym plastiku, czego nie znoszę i restauracja ma o wiele mniejsze obroty – wyznał.
Na szczęście sytuację ratuje część cukierniana. Jak zaznaczył Tadeusz Müller, lokale serwujące słodkie przekąski nie muszą martwić się o mniejszy ruch w czasie pandemii. Syn Magdy Gessler uznał, że w związku z restrykcjami ludzie nie wyjeżdżają, a w zamian tego „sprawiają sobie małe prezenty”. Tymi prezentami mają być oczywiście smakołyki.
Tadeusz Müller – kim jest?
Tadeusz Müller urodził się w 1983 roku w Madrycie. Jest synem Magdy Gessler i jej pierwszego męża, niemieckiego dziennikarza Volkharta Müllera. Po śmierci ojca Tadeusz wraz z matką wrócili z Hiszpanii do Polski. Niedługo później gwiazda „Kuchennych rewolucji” wyszła za Piotra Gesslera.
Syn Magdy Gessler odziedziczył po niej zamiłowanie do kulinariów. Na swoim koncie ma ponad dwadzieścia otwartych restauracji. Widzowie mogli poznać go jako prowadzącego własny program telewizyjny „Z gruntu zdrowo” w Food Network.
Artykuły polecane przez redakcję Świat Gwiazd:
Joanna Górska świętuje trzecią rocznicę powrotu do zdrowia. Poruszające słowa
Rafał Mohr poinformował o śmierci swojej mamy. Słowa aktora poruszają do łez
Augustin Egurrola skomentował swoje przejście do TVP. "To była trudna decyzja"
Źródło: Jastrząb Post, Gala
Jeżeli chcesz się podzielić informacjami na temat gwiazd i nowinek ze świata show-biznesu koniecznie napisz do nas na adres: [email protected]