Katarzyna Bosacka ostrzega przed "paskudnymi pączkami". Zdradza, na co trzeba szczególnie uważać w tłusty czwartek
Katarzyna Bosacka przestrzega przed zbliżającym się tłustym czwartkiem. Gwiazda wyjaśniła, których pączków powinniśmy wystrzegać się jak ognia. Udzieliła też kilku cennych porad dla smakoszy.
Katarzyna Bosacka staje na nogi po rozstaniu z mężem
Ubiegły rok był dla Katarzyny Bosackiej wyjątkowo trudny. Nieoczekiwanie rozstała się z mężem, który jak wkrótce się okazało, wyprowadził się z domu i zamieszkał z inną kobietą. Gwiazda przechodziła ciężkie chwile.
Jak wyznała w rozmowie przeprowadzonej przez Andrzeja Sołtysika dla Świata Gwiazd, w pewnym momencie zdecydowała się sięgnąć po specjalistyczną pomoc psychiatryczną. To m.in. dzięki niej udało jej się w końcu stanąć na nogi.
Dziś przepełniona optymizmem Katarzyna Bosacka znów oddycha pełną piersią i jak nam wyjawiła, w jej otoczeniu nie brakuje kolejnych adoratorów. Jeden z nich miał szczególnie zaangażować się w chęć stworzenia bliższej relacji z gwiazdą.
Przełomowy wywiad Bosackiej. Pierwszy raz mówi o rozwodzie i zdradzie Kolejny cios dla Katarzyny Bosackiej. Najpierw rozstanie z mężem, a teraz straciła bliską osobęJa napisałam [temu mężczyźnie - przyp. red.], że już nie mam męża, a pan zaczął do mnie pisać, pisać, pisać i tuż przed wigilią napisał, że on by chciał sobie ze mną życie ułożyć. Także jak mówiła moja babcia: “Tego kwiatu jest pół światu” - wyznała dziennikarka.
Katarzyna Bosacka ostrzega przed pączkami
Katarzyna Bosacka jest specjalistką od zdrowego odżywiania się, czego dowiodła w niejednym prowadzonym przez siebie programie poświęconym tej kwestii. W związku ze zbliżającym się tłustym czwartkiem, redakcja Shownews.pl postanowiła poprosić gwiazdę o kilka cennych rad dla osób, które zechcą tego dnia sięgnąć po kuszące łakocie.
Zasadą numer jeden ma być według dziennikarki, że lepiej zjeść jednego dobrze przygotowanego pączka niż pięć o niskiej wartości. Nie warto też kupować ich w pierwszym lepszym miejscu.
W supermarketach i dyskontach większość pączków i donatów to produkty mrożone. Można to sprawdzić na opakowaniu zbiorczym. Na dużym tekturowym pudełku, w którym umieszczone są pączki znajdziemy nie tylko skład, ale też informację, "produkt głęboko mrożony, należy spożyć 24 h po rozmrożeniu". Pamiętajmy, że pączki należy kupować w sprawdzonych cukierniach - tłumaczyła Katarzyna Bosacka.
Jakie pączki są zdrowe, a jakich unikać? Bosacka radzi
Na co zwrócić więc uwagę, by uniknąć doboru wyjątkowo niezdrowych pączków? Katarzyna Bosacka twierdzi, że przed zakupem warto się dokładnie przyjrzeć wybranemu towarowi.
Dobry pączek będzie miał białą obwódkę, co świadczy, że ciasto było dobrze wyrobione. Takie ciasto w czasie smażenia nie zanurza się w połowie, ale mniej więcej w 1/3 wysokości pączka, nie chłonie też tłuszczu. Po przewróceniu pączka na druga stronę smażenia pośrodku pozostaje biała obwódka. Świeży pączek będzie miał ładnie przylegający lukier. Lukier popękany świadczy o tym, że był smażony dzień, a nawet kilka dni temu - tłumaczyła w rozmowie z Shownews.pl.
Katarzyna Bosacka zasugerowała, że warto również dopytać sprzedawcę o skład pączka. Jak ognia należy unikać oleju palmowego, utwardzonych tłuszczy roślinnych, margaryny, masy jajowej, jajek w proszku, syropu glukozowego i glukozowo-fruktozowego, barników, konfitury, konserwantów i stabilizatorów!
Źródło: shownews.pl